Na Štrbskom plese si pripomenuli 40. výročie MS vo Vysokých Tatrách

14.02.2010 Poprad

Štrbské Pleso 14. februára (TASR) - Organizátori a aktéri majstrovstiev sveta v klasických lyžiarskych disciplínach v roku 1970 vo Vysokých Tatrách si v nedeľu na Štrbskom Plese pripomenuli jubilejné 40. výročie otvorenia ...
Riaditeľ Združenia cestovného ruchu Vysoké Tatry a moderátor slávnostného stretnutia Peter Chudý pripomenul významné medzníky spojené s usporiadaním svetového šampionátu. Chudý vyzdvihol predovšetkým prestavbu Štrbského Plesa na svetové centrum v behu a skokoch na lyžiach a prvý priamy televízny prenos vo farbách v ČSSR vôbec.
Spomienkového stretnutia sa zúčastnil aj predseda Českého lyžiarskeho zväzu Ladislav Slonek, ktorý bol v tom čase vedúcim československého družstva. Svojimi spomienkami podujatie obohatil jeho hlavný organizátor Ladislav Harvan, vtedajší predseda Slovenského lyžiarskeho ústredia Martin Schelling a predseda organizačného výboru šampionátu Jozef Lukáč.
Pri príležitosti stretnutia sa dočkala krstu kniha Ladislava Harvana a kolektívu pod názvom Lyžiarske slávnosti vo Vysokých Tatrách. Starosta obce Štrba a predseda Združenia miest a obcí Michal Sýkora poďakoval za oživené spomienky a sľúbil, že po získaní potrebných kompetencií sa obec i on sám zo všetkých síl vynasnaží o návrat zašlej slávy Areálu snov. Na záver prítomní vzhliadli historické zábery z vrcholných podujatí vo Vysokých Tatrách, ktoré poskytol Slovenský filmový ústav.
 

Vyberte región